Hvor møter den domfelte opp?

Oslo friomsorgskontor ligger i Mariboesgate 13, 5. og 6. etasje  (Ikke hovedinngang men sideinngang i samme gate). 

Hvilken programvirksomhet driver friomsorgskontoret?

  • VINN (Program for kvinner). 
  • Sinnemestring 
  • Tankevirus
  • Er-Vil-Kan
  • Motivator
  • FOKUS 

Programmene gjennomføres i gruppe eller individuelt.

Les mer om programmene på https://programbank.no/programoversikt/

Annet innhold som er spesifikt for kontoret

Gjengangertiltaket - TOG
I samarbeid med fengsler i østlandsområdet driver Oslo friomsorgskontor et Tiltak For Gjengangere - TOG. Domfelte med mange tidligere dommer og stor tilbakefallsfare kan søke om å bli med i tiltaket som gir forsterket oppfølging før og etter løslatelse. Gjennom gode sosialfaglige tiltak kan man så redusere tilbakefallsfaren slik at prøveløslatelse blir sikkerhetsmessig forsvarlig. Etter at han blir satt fri vil domfelte få særskilt oppfølging av team fra både fengsel og friomsorg.

Elektronisk kontroll 
Oslo friomsorgskontor er tillagt ansvar for oppfølging av ubetingede fengselsdommer i eget hjem med elektronisk kontroll (EK), også omtalt som "fotlenke". Domfelte bosatt i Oslo kan søke om å få sone dommer inntil seks måneder eller siste 6 måneder før løslatelse i eget hjem med fotlenke, etter nærmere vilkår.

Oppfølging av unge domfelte
Oslo friomsorgskontor har en egen avdeling som jobber med unge samfunnsstraffdømte fra 15-25 år. Vi tilrettelegger innholdet i samfunnsstraffen etter domfeltes ressurser, behov og utfordringer i livet. Vi samarbeider med relevante instanser for å kunne gi meningsfull innhold i soningen, eksempler på dette kan være NAV, utekontakt, skoler, barnevern, kommunale tjenester og frivillige organisasjoner.

Dine valg - Dine muligheter
Oslo friomsorgskontor har utarbeidd ei kursrekke. Kursene varer ca. 4 timer og handler om ulike tema som rusmestring, konflikthåndtering, gjeldsrådgivning, sinnemestring, karriereveiledning etc.

Arbeidsgruppe
Oslo friomsorgskontor organiserer egne arbeidsgrupper som gjør forefallende vedlikeholdsarbeid som en del av samfunnsnyttig tjeneste i samfunnsstraffen. Personer uten arbeid som soner med fotlenke kan også finne sysselsetting i arbeidsgruppa.

Circles of Support and Accountability - CoSA
CoSA er et tilbud til personer dømt for seksuallovbrudd som skal prøveløslates fra ordinær- eller forvaringsdom samt personer som er idømt samfunnsstraff, med antatt moderat til høy risiko for tilbakefall og dårlig pro-sosialt nettverk. De må ha mulighet for en oppfølgingsperiode på minimum 12 måneder ute i samfunnet. Videre ønsker vi å starte oppfølgingen seks måneder før en ev. prøveløslatelse fra fengsel.

CoSA kan beskrives som «støttende nettverkssirkler» og bygger på samfunnsengasjement, hvor frivillige i lokalsamfunnet sammen med profesjonelle aktører bistår med tilbakeføring og integrering av personer dømt for seksuallovbrudd. CoSA består av to sirkler som skal hjelpe og støtte den domfelte i løslatelsesfasen og tiden etterpå. Den indre sirkelen består av frivillige personer som skal tilby den domfelte emosjonell, moralsk, sosial og praktisk støtte. Den ytre sirkelen består av profesjonelle aktører som støtter den domfelte, samt kan gi opplæring og veiledning til de frivillige i den indre sirkelen. Nettverkssirklene ledes og koordineres av sirkelkoordinatorer/saksbehandler i friomsorgen.

Seksuell helse
Oslo friomsorgskontor deltar i pilotprosjektet "Seksuell helse i kriminalomsorgen"