Fengselet ligger i Fauske kommune og er et fengsel med lavt sikkerhetsnivå. Fengslet har 18 soningsplasser for menn. 

Informasjon før straffegjennomføring

Hvordan kommer man seg til fengslet?
Fengslet ligger sentrumsnært i Fauske, i cirka 200 meters gangavstand fra buss og jernbanestasjon. Avstand fra Bodø er cirka 60 km, og E6 går gjennom Fauske sentrum.

Hva MÅ den domfelte ha med seg?
Innkallelse og legitimasjon. Fengslet tilbyr utlån av noe turtøy i forbindelse med aktiviteter, men det anbefales å ta med eget og egnet tøy.

Hva KAN den domfelte ha med seg?
Nødvendige medisiner, lesestoff, bankkort, inntil 1500.- i kontanter, frimerker, skolebøker, private (ikke støtende) bilder, skrivepapir. Tobakksvarer, barber-/hårklippemaskiner, samt det som er nødvendig av klær og toalettartikler, elektrisk tannbørste, radio, vekkeklokke, armbåndsur (ikke smartklokke), ring, halskjede, duk, originale CD-plater.

Hva får den innsatte utlevert ved ankomst?
Sengetøy, håndklær og generell informasjon om oppholdet.

Informasjon under straffegjennomføring

Hva skjer de første dagene i fengslet?
Først må innsatte gjennom en inntakssamtale, hvor det opplyses om rutiner og de tilbud fengslet har. Alle innsatte får tildelt en kontaktbetjent, som blir primærkontakten under straffegjennomføringen. Ved behov for det, vil helsetjenesten bli satt i kontakt med innsatte.

Hva kan den innsatte kjøpe av varer i fengslet? 
Handling utføres ved Rema 1000 en gang i uken som fellesfremstilling i regi av fengslet. Det er ingen begrensninger utover alkohol og medikamenter/kosttilskudd.

Hvilke muligheter har den innsatte for telefonering?
Ved bruk av innbetaling til en telefonkonto. Telefonrommet kan benyttes mandag til torsdag og søndag i tidsrommet kl. 0700-2230, samt fredag og lørdag mellom kl. 0800-2300. Mobiltelefon er ikke tillatt inne på fengslet.

Hva kan den enkelte ha av private effekter på cellene?
Klær i en oversiktlig kontrollerbar mengde, lesestoff, bankkort, inntil 1500.- i kontanter, frimerker, skolebøker, private (ikke støtende) bilder, skrivepapir, tobakksvarer, toalettsaker, barber/hårklippemaskiner, elektrisk tannbørste, radio, vekkeklokke, armbåndsur (ikke smartklokke), ring, halskjede, duk, originale CD-plater.
 
Sysselsetting/skoletilbud ved fengslet

Vi har sysselsetting på kjøkken, renhold, vaskeri og uteområde. Du kan melde deg på til studieveileder. Fauske videregående skole kan tilby selvstudie og oppfølging i noen fag. Vi har samarbeidsavtale med Siso Vekst som kan tilby arbeid for de som får innvilget søknad om frigang.

Hvilke fritidstilbud har fengslet?
Det gjennomføres varierte aktivitetstilbud hver uke som for eksempel frisbeegolf, fjellturer, fiske, sykling, ski-, og kanoturer. Vi tilbyr fast trening i idrettshall en gang hver uke. I tillegg finnes også treningsrom i fengslet med tredemølle, trimsykkel og flere treningsapparater. Det er også mulighet for å bli med til det lokale biblioteket ukentlig.

Informasjon til besøkende

Hvilke prosedyrer gjelder for besøk av innsatte?
Alle over 15 år som ønsker å besøke innsatte må søke om besøkstillatelse. Dette gjelder også ved digitale besøk. 

Besøkende til fengselet kan søke om besøkstillatelse digitalt, ved å opprette bruker og logge seg på kriminalomsorgens selvbetjeningsportal. 

Det er fremdeles mulig å søke besøksklarering på papir, men det tar lengre tid enn å levere elektronisk. Ta kontakt med fengselet dersom du har behov for papirversjon av søknadsskjemaet. 

Hva er besøkstidene i fengslet?
Onsdag kl. 16.30 - 20.30
Søndag kl. 08.30 - 16.00

Tidene kan fravikes i forbindelse med besøk langveisfra.

Besøk gjennomføres i hovedsak på besøksrom. Det kan også innvilges besøk på innsattes rom.

Hva kan den besøkende ha med seg?
Besøkende må ha med seg tillatelsen og legitimasjon. Utover dette kan besøkende ha med seg klær, toalettartikler, lesestoff og penger til innsatte. Mat og alkoholfri drikke kan også medbringes, men dette må inntas under besøket og eventuelle rester tas med ut etter besøket.
 
Hvordan er besøksforholdene tilrettelagt for barn?
Ett stort besøksrom med sofagruppe og diverse bøker og leker. I tillegg fungerer rommet som musikkrom, og inneholder mange forskjellige musikkinstrumenter.