Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Gode råd

good advices

­

Du bestemmer selv hvem du skal fortelle det til at moren eller faren din er i fengsel. Det er viktig at de du snakker med er noen du kan stole på. Det kan være bestevennen din, læreren din - eller noen andre voksne som du vet vil støtte deg. Det hjelper alltid å ha noen å snakke med når ting føles vanskelig. Hvis du blir ertet eller mobbet er det viktig å spørre om hjelp eller råd. Det er viktig å stoppe mobbing så fort som mulig selv om du synes det er vanskelig å snakke om.


5129536_2174260

Hvis du er trist er det lurt å snakke med noen

Det kan være lurt å gjøre noe du liker eller synes er gøy hvis du er lei deg. Det kan hende du liker å synge eller tegne, eller kanskje lese en bok. Noen ganger hjelper det å være sammen med andre. Du vet selv hva som er best for deg. Tenk litt på det neste gang du er trist.


vennskap

Hva er vennskap?

Her er en liste over hva et vennskap kan være og hvordan det føles å ha en god venn. Synes du det er noe som mangler? Hvis du har lyst kan du jo lage din egen liste.


pus

Dagdrømmer

Av og til er det greit å dagdrømme litt. Drømme seg bort og tenke på noe hyggelig eller noe man ønsker seg. Ikke alt du drømmer om behøver du å fortelle til noen, det kan være din lille hemmelighet.


5129536_2174283

Følelser

Når du er sint eller trist er det viktig å huske at følelsene dine skifter. Noen ganger er man lei seg, andre ganger er man glad. Alt er like viktig og riktig, dette er følelser alle mennesker har. Det gjelder enten man er voksne eller barn. Det som er rart er at når man er glad så virker tristheten så langt borte og når man er lei seg så er det lett å glemme at man også blir glad igjen.


Språk Norsk - Norwegian