Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vennskapsfengsel

Bryggen i Bergen
NORDISK SAMARBEID I BERGEN: I september møtes vennskapsbyene Åbo i Finland, Gøteborg i Sverige, Århus i Danmark og Bergen i Norge for å sette søkelys på og videreutvikle samarbeidet mellom kriminalomsorgen i de nordiske byene. Konferansen arrangeres av Bergen kommune og Bergen fengsel.

Aldri hørt om vennskapsfengsel før? Når Bergen kommune og Bergen fengsel avholder sin felles konferanse Vennskapsby 2006 19. september til 22. september, er det nettopp det det blir: et kriminalomsorgssamarbeid vennskapsbyer i mellom.

Vennskapsbyene Åbo i Finland, Gøteborg i Sverige, Århus i Danmark og Bergen i Norge vil gjennom konferansen sette søkelys på og videreutvikle samarbeidet mellom kriminalomsorgen i de nordiske byene. Dette skal skje spesielt med tanke på å få en bedre reintegrering i samfunnet og nærmiljøet for domfelte etter endt straffegjennomføring. Kort sagt: et vennskapsfengselssamarbeid.

Fra straffegjennomføring til frihet
- De nordiske byene har allerede et godt utviklet forhold gjennom statusen som vennskapsby. Og felles tradisjon, historie og kultur borger for godt samarbeid også innenfor kriminalomsorgsfeltet - og i spørsmål om blant annet reintegrering av domfelte, heter det i invitasjonen til den fire dager lange konferansen.

Vennskapsby 2006 kommer til å fokusere på overgangen fra straffegjennomføring til frihet, med spesiell vekt på bolig, reintegrering og utdanning. Tanken er at samarbeidet under arrangementet i Bergen vil bli videreført av de andre byene, og at det slik skapes en langsiktig plattform for samarbeid og utvikling mellom de nordiske vennskapsbyene.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk