Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ti år med verksbetjentutdanning

I ti år har KRUS utdannet verksbetjenter. Forrige uke feiret de seg selv og 26 nyuteksaminerte elever.
Ti år med verksbetjentutdanning
Verksbetjentene i kriminalomsorgen arbeider med vedlikehold, drift av fengselet, opplæring og sysselsetting av innsatte. Grunnutdanningen gis ved Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS). - Gratulerer med vel gjennomført utdanning. Det er en viktig investering for KRUS å gjennomføre et utdanningsforløp med dere, sa fungerende direktør Tor Kristin Grindaker i sin hilsningstale til de nye verksbetjentene.

Gode mellommenneskelige relasjoner

Det er gått ti år siden de første verksbetjentene satte seg på skolebenken på KRUS. Etter det har 180 tilsatte fått sine vitnemål etter endt utdanning – blant dem de 26 verksbetjentene fra årets kull. - Tilbudet dere gir til de innsatte er viktig for både straffegjennomføringen og tilbakeføringen til samfunnet. Arbeidstilbudet i fengslene er viktig for døgnrytmen og helsa. Dere gir arbeidstrening til mange, og det utvikles gode mellommenneskelige relasjoner, sa Tor Kristen Grindaker.

Nettbasert undervisning

Verksbetjentene blir tilsatt av det enkelte fengsel med bakgrunn i kompetanse i et spesielt fagområde. Utdanningen ved KRUS varer i omkring ti måneder og er organisert som en blanding av samlinger og mellomperioder. Gjennomføringen har bestått av en blanding av fjernundervisning på nett og tre separate ukesamlinger. - I år er alle regionene representert. Med deltakere fra Tromsø fengsel i nord og til Arendal fengsel, Kleivgrend avdeling i sør, har tilsatte fra totalt 17 fengsler deltatt. Dette er det femte kullet som arbeider nettbasert, og det tredje kullet som har tatt utdanningen over ti måneder. Det har vært en løpende utvikling i utdanningen, hvor vi innenfor de rammene som er satt, forsøker å ivareta de utfordringer som verksdriften har, oppsummerer fengselsfaglærer Geir Eskeland ved KRUS.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk