Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tapper fra interne krefter

Tenk nytt, fritt og stort om fremtidens straffegjennomføring. Det var utfordringen som ble gitt medlemmene i kriminalomsorgens interne tenketank "Tappetårnet".
Tappetårnet. Illustrasjonsfoto
I to dager var sju personer samlet for å tenke nytt og fremtidsrettet om norsk straffegjennomføring. Alle hadde de tilknytning til kriminalomsorgen, enten som ledere, tillitsvalgte, tilsatte eller fengselsaspiranter, og samlet utgjorde de et vidt spekter av erfaringer og perspektiver.

Scenariotenkning

- Tenk de store tankene og ikke bli for detaljerte eller fagorienterte, var rådet tenketankens medlemmer fikk fra statssekretær Terje Moland Pedersen da de i forrige uke møttes på Soria Moria i Oslo. Så var det da også nytenkning som kom til å prege arbeidet, forteller ett av Tappetårnets medlemmer, assisterende regiondirektør Rita Kilvær: - Vi laget et scenario der vi fulgte en person fra tiltale til løslatelse. Det ble en veldig god prosess, med mange spennende tanker, både om organisering og innhold, sier hun om den interne tenketanken, som er opprettet i forbindelse med arbeidet med ny stortingsmelding for kriminalomsorgen.

Rapport i juni

Med i Tappetårnet var: assisterende regiondirektør Rita Kilvær, fengselsleder Geir Broen, representant for NFF Øyvind Øhrling, forbundsleder Knut-Are Svenkerud, regiondirektør Asbjørn Roald, aspirant Stine Berger og tidligere fritidsleder ved Oslo fengsel Soad Hirkjølen. Sekretær for gruppen var førstesekretær i Justisdepartementet Linn Beate Kaald Thoresen. Gruppen vil presentere sin rapport for kriminalomsorgen på fagkonferansen Faget i fokus 6. juni.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk