Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Statsminister Stoltenberg: Regjeringens kamp mot kriminalitet

- De mål Regjeringen har satt seg på justisfeltet, har vi ambisjoner om å nå. Vår visjon om et samfunn der alle kan leve i trygghet, ønsker vi å virkeliggjøre - gjennom å forbygge bedre, oppklare mer, reagere raskere og rehabilitere bedre.

Det sa statsminister Jens Stoltenberg på sin avsluttende pressekonferanse før jul.

-Styrking av kriminalomsorgen er den største utfordringen i straffesystemet. Mangel på tilstrekkelig varetekts- og soningskapasitet og knappe ressurser til innhold i soningen, forsterker problemet med gjengangerkriminelle. I dag står det nesten like mange personer i kø for å komme inn til soning som det er innsatte i norske fengsler. Sånn kan vi ikke ha det. Soningskøene svekker straffens forbyggende virkning. Når ny kriminalitet begås av straffedømte eller tiltalte som venter på dom og soning, svekkes tilliten til vårt straffesystem og vår kriminalpolitikk. Vi må derfor øke kapasiteten i fengslene, både ved å bygge nytt, ved å bygge om og ved å se på alternative soningsformer, fortsatte Stoltenberg.

- Regjeringen vil legge fram for Stortinget handlingsplan for fjerning av soningskøene. Allerede i vårt budsjett for 2006 oppretter vi 45 nye soningsplasser, sa han.

En offensiv og operativ kriminalpolitikk
- Vi har nok av utredninger og handlingsplaner. Nå trenger vi handling. Regjeringen skal føre en offensiv kriminalpolitikk, der planer og tiltak settes ut i livet, sa statsministeren.

- Hele Regjeringen står bak målet om et samfunn der alle kan leve i trygghet. Og hver og en legger vi biter på plass i det som til sammen blir en målrettet forebygging og bekjempelse av kriminelle handlinger - ved å avskaffe fattigdommen, videreutvikle velferdsstaten og utjevne forskjellene. For dette er i aller høyeste grad god og målrettet kriminalpolitikk, mente statsminister Jens Stoltenberg.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk