Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Poesi og musikk i Hustad fengsel

Det var stinn brakke og trampleklapp da husbandet "Gitter og stas" og skrivekurselever nylig inviterte til kulturkveld i Hustad fengsel.

- Det er fantastisk å være her i kveld. Å se spillegleden, og å se hvilken viktig rolle kulturtiltak i fengsel kan spille, sier Ellen Marie Outzen, leder av Møre og Romsdal sang- og musikkråd. Med nyinnkjøpt bandutstyr finansiert av rådet var hun en selvskrevet gjest i Hustad fengsel denne kvelden.

Gitar i fengsel
Arrangøren Romsdal videregående skole (fengselsundervisningen) startet prosjektet Musikk i fengsel allerede i fjor. Og gitarundervisning har stått på plakaten gjennom samtlige sommeruker - med unntak av jazzfestivaluka. Da var læreren, musikeren og komponisten Per Hammervold opptatt med mer blå toner enn det rockegutta i fengselet kanskje selv velger å putte inn i sitt repertoar.

- Forkunnskaper og ambisjoner hos elevene her i fengselet kan variere fra det å aldri ha rørt en gitar - til de som har vært vært habile medlemmer i band før de kom hit til oss. Slik kan flere fungere som hjelpelærere i de gruppene vi setter opp, sier Hammervold.

Poesi og musikk
Prosjektet Musikk i fengsel skal i første omgang gå ut skoleåret 2006/2007. Men såvel Romsdal videregående skole som fengselet håper nå at tilbudet kan gjøres permanent. Utstyret har så langt vært finansiert av Norsk Musikkråd og Møre og Romsdal fylke, mens Romsdal videregående skole bruker midler til lærer i en 40 prosent stilling i prosjektet.

Men hun hadde mer å by på, kveldens konferansier og skrivekurslærer Karianne Ruud. Nyskrevne skjønnlitterære tekster fra skrivekurset i fengselet. Poesi til musikk. Lysbildeshow. Før bandet Blå Sko kunne avslutte det hele - og publikum reise seg og applaudere.

Lenge...
{}
{#SUBHEADLINE PREFIX='

' POSTFIX='

' /#} {Poesi og musikk i Hustad fengsel} { 0+0200CAM0EOctober+0200ROctAMCEST='%Europe/Oslo. %384 %2006' +02:00REOctober1X='<07pam10 2006-10-20T10:13:07+02:00Fridayam0707="20am31Europe/Oslo">' +02:00+0200thCESTOctober1X='' /}
{}
{}
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk