Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt vaktbygg på Ilseng

Det nye vaktbygget ved Ilseng fengsel ble i dag offisielt åpnet. Dermed utvides fengslet med seks nye soningsplasser.
Nytt vaktbygg Ilseng
Justisminister Knut Storberget åpnet i dag det nye vaktbygget på Ilseng, som inneholder ny hovedvakt med seks celler, besøksavdeling og helseavdeling.

Nytt og moderne

Det tidligere vaktbygget var én av de gjenværende bygningene fra krigen og hadde vært modent for utskifting i flere år. Huset ble revet, og det var et nytt og topp moderne vaktbygg på 730 kvadratmeter som møtte statsråden. – Åpningen av det nye vaktbygget på Ilseng er et eksempel på at regjeringen prioriterer egnede lokaler. Samtidig markerer vi at skolen nå er etablert ved fengslet. Det illustrerer at regjeringen både legger vekt på rammebetingelser for arbeidet, sikkerheten og innholdet i soningen, sa Knut Storberget ved åpningen.

Skoledrift

I statsbudsjettet for 2007 ble det bevilget midler til skoledrift ved Ilseng fengsel. Det er Storhamar videregående skole, med sine to faste lærere, som driver skolen – som satser på korte kurs, gjerne knyttet opp til fengslets arbeidsdrift. Regjeringen har nå fjernet nær 2/3 av soningskøen. Samtidig er kvaliteten på soningen styrket med innføring av utdanningstilbud i alle fengsler i 2007. – Jeg er glad for at vi er i ferd med å lykkes og at vi nå også får skikkelige forhold på Ilseng, sa justisministeren.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk