Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ny pris til Oslo fengsel

Oslo fengsel ble i dag kåret til beste statlige virksomhetstiltak. Prisen fikk de for sitt arbeid med Balansert målstyring.
Direktør Are Høidal  mottok prisen av finansminister Kristin Halvorsen
I sin takketale trakk direktør Are Høidal frem tre av suksesskriteriene for å lykkes med god virksomhetsstyring.

- Tålmodighet, tro og forankring i toppledelsen er avgjørende for å lykkes, sa han under utdelingen på Senter for statlig økonomistyring (SSØ), der nærmere 450 beslutningstagere og fagansvarlige i departementer og statlige virksomheter var til stede.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det:
”Juryen har valgt å gi prisen for beste virksomhetstiltak i år til Oslo fengsel. Fra å bli omtalt som ”kriminalomsorgens problembarn” på grunn av manglende måloppnåelse og stort merforbruk i 2001, har Oslo fengsel ved innføringen av et nytt styringssystem snudd opp ned på denne betegnelsen. Ved å innføre modellen balansert målstyring som ivaretar helhetssynet, dvs. økonomi, brukerne, faget, de ansatte og organisasjonen - har Oslo fengsel fått på plass et system for god styring og kontroll på virksomheten. Gjennom tydelige mål, prioriteringer, forankring og konkret handling og oppfølging har Oslo fengsel vist at det er mulig å skape gode resultater.

Prosjektet har stor overføringsverdi både innad i kriminalomsorgen og for andre statlige virksomheter. Det besluttet at hele Region øst og Region sør skal benytte det samme styringsverktøyet. Det samme skal Kriminalomsorgens IT-tjeneste. For andre statlige virksomheter er dette et viktig eksempel på hvordan man kan få til kvalitet, trivsel og effektivitet med krevende brukere og samfunnsmål. Styringssystemet ved Oslo fengsel har også vakt internasjonal interesse.

Juryen er av den oppfatning at det arbeidet som er gjort i forbindelse med styringssettet i Oslo fengsel bidrar til å inspirere andre virksomheter til å forbedre styringen.”

Inspirasjon til andre

Det er første gang at Senter for statlig økonomistyring (SSØ) deler ut en slik pris. Ønsket er å få løfte frem de gode eksemplene på hva bedre ressursutnyttelse i statlige virksomheter betyr for samfunnet.

- Ved å sette fokus på og anerkjenne suksessfulle tiltak, ønsker SSØ å gi inspirasjon og læring til bedre ressursutnyttelse i statlige virksomheter, heter det på senterets nettsider.

Prisen ble delt ut av finansminister Kristin Halvorsen.

KORT OM SSØ-PRISEN

  • SSØs visjon er "Effektiv ressursbruk i staten". SSØ-prisen for beste virksomhetstiltak etableres med formål å bidra til å realisere denne visjonen. SSØ håper gjennom prisen å skape større oppmerksomhet på elementene som inngår i statlig økonomistyring, å identifisere og anerkjenne suksessfulle aktiviteter og initiativ som er gjennomført samt å kunne fremlegge og dele eksempler på god virksomhetsstyring i praksis.
  • Juryen har bestått av: Marianne Andreassen (direktør i SSØ og leder av juryen), Pål Longva (ekspedisjonssjef ved Fornyings- og administrasjonsdepartementet), Bård Olesen (divisjonsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet), Sigbjørn Sødal (professor ved Høgskolen i Agder) og Katarina Østergren (førsteamanuensis ved Norges handelshøyskole).
  • Det er i år første gang prisen ble utdelt.
Direktør Are Høidal  mottok prisen av finansminister Kristin Halvorsen}"> {Direktør Are Høidal  mottok prisen av finansminister Kristin Halvorsen}
{#SUBHEADLINE PREFIX='

' POSTFIX='

' /#} {Ny pris til Oslo fengsel} { 0+0100CAM0EJanuary+0100RJanAMCET='%Europe/Oslo. %041 %2007' +01:00REJanuary0X='<00pam1 2007-01-18T01:00:00+01:00Thursdayam0000="18am31Europe/Oslo">' +01:00+0100thCETJanuary0X='' /}
{Oslo fengsel ble i dag kåret til beste statlige virksomhetstiltak. Prisen fikk de for sitt arbeid med Balansert målstyring. }
{}
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk