Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kriminalomsorgens sentrale datasystemer

Kriminalomsorgen har tre landsdekkende it-systemer; Kompis-Kia/reskontro, Booking og Kompis-Kif. Kompis står for Kriminalomsorgens produktivitetsfremmende informasjonssystem.

Kompis-Kia/Reskontro er kriminalomsorgens eldste system fra 1992. Det gir støtte til en del  arbeidsoppgaver i fengslene, men er ikke et saksbehandlingssystem. Systemet kan utveksle data med friomsorgen (Kompis KIF) for personer som overføres dit. Systemet leverer meldinger om innsettelser og løslatelser i fengslene.

Kompis-Kif er et styringsredskaps- og saksbehandlingssystem som gir støtte i arbeidsoppgaver i friomsorgen. Systemet kan i liten grad utveksle data med fengslene (Kompis-Kia). Systemet samhandler med et elektronisk arkiv. Systemet har ikke samhandling med andre systemer i justissektoren eller med andre etater som arbeider i kriminalomsorgen.

Bookingsystemet er det nyeste i kriminalomsorgen og støtter behandling av saker fra de kommer fra politi eller påtalemyndighet, til en person settes inn eller møter ved et fengsel eller friomsorgskontor. Systemet kan samhandle med fengslene og friomsorgskontorene (Kompis-Kia og Kompis-Kif). Systemet mottar kjennelser elektronisk fra domstolene.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk