Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Konferanse om etikk og straff

Påmeldingsfrist: 7. november

Under overskriften 'Straff som virker?' vil Justisdepartementets etikkonferanse ’Ethos’ i år belyse etiske utfordringer i straffegjennomføringen.
Konferanse om etikk og straff
Sommeren 2008 legger regjeringen frem en ny stortingsmelding om kriminalomsorgen. Et overordnet mål er å forsterke innsatsen for å finne alternativer til fengsel og å bli mer effektive i forhold til rehabilitering.
Årets Ethos-konferanse vil se nærmere på etiske utfordringer i straffegjennomføringen i lys av arbeidet med denne stortingsmeldingen: Hvor mye bør overlates til den enkelte tilsattes moralske dømmekraft og skjønn? Hvilke etiske grenser skal man sette i straffegjennomføringen? Hva er konsekvensene av informasjonsdeling og en eventuell kompetanseoverføring mellom leddene i straffesakskjeden, og hvordan bør individuelle og kollektive hensyn avveies i straff og straffegjennomføring?

Det legges opp til en bred diskusjon der flere fagretninger og ulike deler av samfunnslivet er representert.

Blant bidragsyterne finner vi: justisminister Knut Storberget, professor Paul Leer-Salvesen, professor Ståle Eskeland, fil.dr. Lars Gunnar Lingås, regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs, politidirektør Ingelin Killengren, regiondirektør Ellinor Houm, sorenskriver Bjørn Solbakken, assisterende fengselsleder Tanja R. Ødegård, professor Jan Hovden, dr.polit. Heidi Mork Lomell og ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk.

Målgruppen for konferansen er aktørene i samfunnsdebatten og justissektoren, og andre som er opptatt av rammer og vilkår for god samfunnsutvikling.

Dato: Fredag 23. november 2007
Sted: Regjeringskvartalet, plenumssalen, Einar Gerhardsens plass 1 (R4), Oslo
Ordstyrer: Aslak Bonde
Påmeldingsfrist: Onsdag 7. november 2007

Klikk her for mer informasjon og påmelding
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk