Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Instruktørkurs i pasifisering


INSTRUKTØROPPLÆRING: Inspektør Siri Brock-Utne og førstebetjent Vidar Skogvoll har hatt ansvaret for KRUS' satsing på å utvikle og systematisere faget pasifisering og konflikthåndtering .
Femten deltakere fra ni fengsler gjennomførte nylig en ukes instruktørkurs i pasifisering på KRUS. Kurset sertifiserte deltakerne til å drive opplæring i grepsteknikker og celleaksjoner. Dette er første gang på lang tid at KRUS gjennomfører en slik opplæring for andre fengsler enn praksisenhetene.

Straffegjennomføringslovens krav om jevnlig trening i bruk av tvangsmidler har medført et økt behov for nye pasifiseringsinstruktører. Dette har gjort at KRUS de siste årene bevisst har satset på å utvikle og systematisere faget pasifisering og konflikthåndtering - blant annet gjennom utgivelse av en håndbokserie på fem publikasjoner i 2003.

- Instruktørkurset, som kom i stand etter forespørsel om bistand fra Region vest og Region nord, er en viktig del av denne satsningen. Utfordringen nå er at enhetene benytter seg av den nyervervete kunnskapen ved å bruke instruktørene i intern opplæring, sier fengselsinspektør Siri Gaarder Brock-Utne, som forteller at neste opplæringskurs vil bli gjennomført på KRUS i uke 48.

Hovedinstruktører for kurset var førstebetjent Vidar Skogvoll, som er fagansvarlig for pasifiseringsopplæringen ved KRUS, og fengselsbetjent Geir Edvardsen ved Ringerike fengsel.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk