Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Innsatte sykler tilbake til livet

9 tidligere innsatte starter sitt livs viktigste sykkeltur fra Slottsplassen i Oslo til Paris i dag 29. juni. TV2 sporten vil ha daglige innslag fra den 230 mil lange turen.

Samtidig som Tour de France

Samtidig som verdenseliten konkurrerer i Tour de France, konkurrerer 9 tidligere innsatte med seg selv og egen fortid ved å sykle til Paris. Ekspedisjonen heter «Sykle tilbake til livet», og den innebærer at 12 deltakere, både tilsatte i kriminalomsorgen og tidligere innsatte i fengsel, sammen sykler fra Oslo til Paris samtidig som Tour de France.

Wayback

Det er organisasjonen «Wayback» som står bak ekspedisjonen. «Wayback» drives av og for tidligere innsatte i fengsel, og er en viktig samarbeidspartner for kriminalomsorgen i arbeidet med å støtte innsatte på vei ut av fengsel og inn i et liv uten kriminalitet.

Kriminalomsorgen er på involvert med gode krefter i prosjektet. Leder i sykkelgruppa, Petter Berggren er fritidsleder på Hasssel fengsel, og fritidsleder Ola Utengen på Kroksrud Fengsel skal kjøre følgebuss nedover. I tillegg har Hassel Fengsel vært base for planleggingen av prosjektet og treningssamlinger.

Sykkeltur Oslo Paris

Bekjempe gjengangerkriminalitet

For de 12 deltakerne betyr turen ikke bare fysiske utfordringer. Det er et teamarbeid og det krever lagarbeid mot felles mål. Det overordnede målet med ekspedisjonen er å bekjempe gjengangerkriminalitet. Deltakerne har sterke historier om kampen for å skape seg en kriminalitetsfri tilværelse. Disse historien blir til en TV-dokumentar som vil bli sendt på TV2 i vinter. Under sykkelrittet vil det være daglige innslag i TV Sporten fra alle de 21 dagene som ekspedisjonen varer.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk