Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Historiens kraft på kulturseminar

Historiens kraft er en sentral del av en digital historie, hvor stemmer som ikke ellers blir hørt løftes fram fra fortelleren selv. Det ble et viktig tema på kriminalomsorgens kulturseminar 31. oktober.
workshop kulturseminar

Målet med kulturseminaret var blant annet å skape gode samarbeidsformer mellom kriminalomsorgens og kulturinstitusjonene våre, og på årets kulturseminar var det spesielt museene som kom i fokus. Kulturrådet var også godt representert, og la vekt på arbeid med kultur i fengsel som et viktig rettighets og inkluderingsspørsmål. Fra kriminalomsorgen kom det deltakere fra alle nivåer i tillegg til bibliotekarer fra fengselsbibliotekene og lærere som underviser i flere fengsler.  

Seminarets hovedbidragsyter var Jazzmontør, Norges ledende bedrift innen digital historiefortelling. Prosjekter med digital historiefortelling er en god plattform for kultursamarbeid, formidling og inkludering. En digital historie er en kort og personlig filmfortelling produsert av en selv, ved hjelp av blant annet film, bilder, tegninger, tekst og musikk. Gjennom en intensiv prosess, alt fra 5 timer til 3-4 dager, er målet å skape refleksjon og bevisstgjøring rundt sin egen person. I en gruppe kan det også bli dannet relasjoner og tilhørighetsfølelse.
På konferansen holdt Jazzmontør en miniworkshop for engasjerte deltakere og var med på å skape grobunn for et spennende og fruktbart kultursamarbeid.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk