Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

FOTOUTSTILLING FRA NORSKE FENGSLER

Fin Serck-Hanssen har i sitt nyeste kunstprosjekt fotografert innsatte i norske fengsler. Fotoutstillingen åpner i Oslo fengsel fredag 26. september.

Serck-Hanssen har som utgangspunkt for prosjektet besøkt åtte fengsler i Norge. Gjennom fotograferingen har han kommet tett innpå innsatte som soner i fengsler med varierende grad av sikkerhet. Han har ønsket å gi et bilde av menneskene og forholdene bak murene.

Serck-Hanssen er en av landets fremste fotografer. Han er representert på anerkjente museer, for eksempel Victoria and Albert Museum i London, og har hatt utstillinger over hele verden. Nå stiller han ut i Oslo fengsel.

Siden han startet som fotograf på slutten av 1980-tallet, har han hatt et spesielt engasjement for mennesker som har havnet på siden av samfunnet. Gjennom bildene har han ønsket å sette fokus på stigmatiserte grupper. I sitt nyeste prosjekt har han valgt å sette søkelyset på innsatte i norske fengsler. Serck-Hanssen har gjort seg mange refleksjoner omkring forholdene han så. Han opplevde et konfliktfylt forhold mellom sympatien for enkeltmennesket bak murene og empatien for ofre for kriminalitet. Samtidig var han opptatt av at samfunnet har behov for å reagere og sanksjonere i forhold til de som har brutt loven og som i varierende grad må beskyttes mot seg selv og samfunnet. Videre reiser Serck-Hanssen spørsmål om straffens funksjon. Er den formålstjenlig for det enkelte individ og samfunnet ellers?

I Oslo fengsel vil Serck-Hanssen stille ut om lag 20 bilder fra norske fengsler.

Utstillingen vil være åpen søndager 1230 –1430 fram til og med søndag 19. oktober. Legg søndagsturen til Oslo fengsel!!!

Bildeserien vil vises i andre fengsler på et senere tidspunkt.

Mer informasjon om Fin Serck-Hanssen: www.serck.no

 

  

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk