Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Forebyggende soning på nye spor

Hustad fengsel ble til Hustad naturfengsel.

Stor dag på Nordvestlandet da naturfengselet på Hustad ble offisielt åpnet.

- Det er kjekt å være ansvarlig for regionen når man ser hva slags steg Hustad fengsel nå tar. Etableringen av naturfengselet er en veldig positiv nyhet som fengselsledelsen her ute fortjener mye ros for, sa regiondirektør Per Sigurd Våge i region vest - under åpningen av den smule nykommeren i norsk kriminalomsorg sist uke. Han mener Hustad fengsel kan stå som et stjerneeksempel på at utviklingen innen forebyggende soning endelig er kommet inn på et nytt spor.

En rekke inviterte gjester og flere innsatte ved åpen avdeling tok del i den offisielle åpningen av naturfengselet. Og store forventninger var det også til det spesialbestilte foredraget eventyreren Stein P. Aasheim holdt under åpningen. Her handlet det også om mestring. Og der hans egen Mount Everest-ekspedisjon noen år tilbake dannet et naturlig utgangspunkt for det timelange multimediaforedraget.

- Fengselet vårt har en nærhet til hav, fjell og elver som vi lenge har visst ville bli en naturlig og integrert del av vårt endringsarbeid med de innsatte. Nå begynner vi! Nå er vi i gang!

Sa fengselsleder Gjert Skjønberg under åpningen.

Les artikkel i Romsdals Budstikke

Så er Hustad naturfengsel offisielt åpnet. Fengselsleder Gjert Skjønberg (til venstre) mottar her en padleåre fra innsatte Guttorm, som et symbol på den nye statusen fengselet har fått. FOTO: Eirik Heen

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk