Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Forberedelse til livet utenfor fengselet

Arbeidstrening og opplæring er viktig når innsatte skal tilbake til samfunnet. Ved Ullersmo fengsel ble nylig seks personer sertifisert som spinninstruktører.
03071
Forberedelse til livet utenfor fengselsmurene, gjennom arbeidstrening, utdanning, programmer og kontakt med familie, er viktig for at løslatte skal ha realistiske muligheter til å leve et lovlydig liv. Dette gjør at både endringsarbeid og samarbeid med hjelpeapparatet prioriteres høyt i dagens kriminalomsorg.

Populær treningsform

Ullersmo fengsel, avdeling Kroksrud, innledet derfor i høst et samarbeid med NAV om å gi de innsatte et opplæringstilbud som spinninstruktører. Og tilbudet ga raskt resultater. Nylig ble seks innsatte ved den åpne avdelingen på Ullersmo sertifisert som Xycling-instruktører. Xycling er kondisjonstrening på spinn-sykkel, en treningsform som er blitt svært populær og som gir gode treningsresultater. Kurset, som foregikk på kveldstid etter at de innsatte hadde utført arbeidsdagen i skole eller arbeidsdriften, omfattet både et teoretisk grunnkurs og en praktisk del. Alle deltakerne fikk prøve seg som instruktører i løpet av kurset.

Nyttig kompetanse

- Vi tror dette kursbeviset kan være et godt grunnlag for å søke jobb som spinn-instruktør i treningssentre etter løslatelse, sier seniorrådgiver Liv Henly i Kriminalomsorgen region nordøst. Hun får støtte fra rådgiver Ingvill Arnesen, som arbeider ved Arbeids- og velferdsetaten (NAV). Arnesen mener kurset ikke bare gir de innsatte nyttig kompetanse som kan overføres i andre sammenhenger i arbeidslivet: - Å stå foran en gruppe og lede en treningsøkt styrker også selvtilliten, sier Ingvill Arnesen i NAV, som har finansiert og organisert kursopplegget.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk