Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fire nye fagbrev ved Ullersmo fengsel og Kroksrud avdeling

To innsatte ved Ullersmo fengsel har vært oppe til fagprøve som renholdsoperatør. Begge oppnådde resultatet “Bestått meget godt”, som er beste vurdering. Innsatte har lik rett til opplæring som befolkningen ellers og dette gjør det lettere å komme tilbake til samfunnet etter en fengselsstraff.
DSC_4653

Tømrer og kokk

I trearbeidsverkstedet på Ullersmo er også avlagt en svenneprøve som tømrer, og i høst var det en som fikk fagbrev som kokk på Krogsrud avdeling Det ble gjort gjennom fengselets kjøkken. Fagprøvene godkjennes av fagopplæringskontoret, og fagprøvene ble arrangert som et samarbeid mellom skole og fengselet.

Samarbeid skole og fengsel

I alle fengsler arbeides det for et godt samarbeid mellom skole og fengsel. For mange innsatte er det viktig å fullføre avbrutt skolegang, forbedre karakterer, skaffe seg studiekompetanse eller studere. Et overordnet prinsipp er at undervisning som er påbegynt i fengsel skal følges opp av den ordinære skolevirksomheten i samfunnet. Kompetanse er en vei tilbake til samfunnet etter å ha sittet i fengsel.

Flere tidligere innsatte som har vært deltakere ved skolen på Ullersmo fengsel, har fått fag-/svennebrev eller er i lære etter løslatelsen. Det skal avlegges flere fag-/svenneprøver ved Ullersmo og Kroksrud avdelig neste år, og det er et mål at flere innsatte vil vurdere å formalisere kunnskap og erfaring i sitt nåværende yrke, eller velge seg et yrkesrettet utdanningsløp.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk