Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Du har synspunkter. De vil Storberget høre

Sommeren 2008 legger regjeringen frem en ny stortingsmelding om kriminalomsorgen. Nå kan du komme med innspill og synspunkter til justisministeren.
Justisminister Knut Storberget
På nettsiden til Justisdepartementet er det i dag opprettet en mappe for arbeidet med ny stortingsmelding om kriminalomsorgen. Her finnes det informasjon om arbeidsgruppene som er satt ned for å jobbe med de mest sentrale områdene, og her inviteres det allmenne publikum til å delta med sine oppfatninger. - Du har meninger. De vil vi høre. Jeg håper du vil bli med meg i arbeidet om hva slags kriminalomsorg vi ønsker oss de kommende årene, oppfordrer Knut Storberget.

10 års siden sist

Det var i mai i fjor at statsråden orienterte Stortinget om at han vil presentere en ny stortingsmelding om kriminalomsorgen. Sist gang det ble fremmet en stortingsmelding om kriminalomsorgen var våren 1998. - Straffegjennomføringen i Norge er preget av høy standard og er fullt på høyde med nivået i sammenlignbare land. Vi har mye å være stolte av, men vi har også store og viktige utfordringer foran oss i arbeidet med å heve kvaliteten på soningstilbudet, møte fremtidig kriminalitetsutvikling, redusere tilbakefall, etablere alternative straffereaksjoner og skape en enda tryggere arbeidsplass for de tilsatte, skriver Knut Storberget på nettsiden regjeringen.no.

Bred politisk debatt

Justisministeren legger opp til en bred politisk debatt og inviterer alle til å dele sine tanker om hvordan regjeringen skal gripe disse og andre utfordringer an: - Her er ingen innspill for kreative, ingen meninger for dumme og ingen forslag for grensesprengende, skriver han om Forslagskassen som er lagt ut på departementets nettside.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk