Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dokumentarfilm om barn av innsatte

I dag er det premiere på filmen "Du velger selv", en animasjonsfilm basert på stemmene til barn som er intervjuet om å ha en pappa i fengsel.
Du_velger_selv_animasjon
Filmen "du velger selv" er laget av Mikrofilm og regissør Kajsa Næss i tett samarbeid med For Fangers Pårørende (FFP). I filmen forteller barn som har en pappa i fengsel hva de opplever rundt for eksempel besøk, det å få vite at han er i fengsel og hvordan venner reagerer.

Sårbart tema

Filmen er 15 minutter lang, og det er laget materiell knyttet til filmen som kan benyttes til undervisning. Leder i FFP, Hanne Hamsund, sier de vil jobbe mer med materiellet før det sendes ut til skoler eller bruk i annen undervisning.

- Dette er tema som er sårbare og som setter mange følelser i sving. Samtidig er det viktig at det kommer ut informasjon og at denne gruppen med barn blir synlige.

Pårørende av utenlandske innsatte

FFP hadde 20-årsjubileum i fjor, og har etablert seg som en viktig samarbeidspartner for kriminalomsorgen. Mange pårørende benytter seg av deres tilbud om alt fra samtalegrupper, aktivitetstilbud, kulturkvelder med mer. I tillegg har de bygget opp god kommunikasjon og direktesamarbeid med flere fengsler i Norge.

Med en endret innsattpopulasjon, der over 30 prosent av innsatte har utenlandsk statsborgerskap, er FFP opptatt av at de har nye problemstillinger å gripe fatt i. Blant annet kan det være behov for informasjon og støtte på andre språk enn norsk, og FFP ønsker også å fokusere på hvordan de kan legge til rette for kontakt med pårørende som ikke er i Norge.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk