Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Designlampe fra Bergen og Bjørgvin fengsel

5. februar lanseres lampen "Bake me a cake" på Stockholm Furniture Fare 2013, verdens største møteplass for skadinavisk møbel- og lysdesign. Den er produsert på Bergen og Bjørgvin fengsel.
Bace me a cake
- Region vest er kjempestolt av Bergen fengsel og Bjørgvin fengsel som har bidratt og realisert dette designprosjektet sammen med designerne Morten & og Jonas og Northern Lightning, sier Ellen Svendsen, rådgiver i region vest.

Bakgrunn i masteroppgave fra Vik

Tidligere har Morten Skjærpe Knarrum laget masteroppgaven "Behind the walls of Vik", hvor innsatte var med å produsere stoler som senere vant flere designpriser. Dette var bakgrunnen for ideen om å lage designlampe i samarbeid med innsatte både på Bergen og Bjørgvin fengsel.

Vil du vite mer om prosjektet kan du gå inn på disse nettsidene.

Motivasjon og inspirasjon

- Vi i Bergen og Bjørgvin fengsel har høye forventnigner og ambisjoner for dette prosjektet, sier Annette Mattsson, rådgiver ved Bjørgvin fengsel.

- Det er nytt, anderledes og mer inspirerende enn fengselets andre produksjonsprosjekter. Det skaper motivasjon og inspirasjon hos de innsatte.

Mestring og samarbeid

Designprosjektet og produksjonen av lampen er en del av arbeidet med å skape mestring hos de innsatte, og styrke dere kompetanse når de skal ut i samfunnet etter endt soning. - "Bake me a cake" prosjektet skaper også mulighet for en mer holistisk og positive måte å møte samarbeidet mellom innsatt og ansatt på, sier Ellen Svendsen.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk