Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den kulturelle skolesekken har inntatt Ringerike fengsel

Foruten skole og arbeid er kultur viktig i et meningsfylt liv etter løslatelse. Et stimulerende og utfordrende kulturtilbud for hele befolkningen er et mål for kulturpolitikken i Norge. Det tar Ringerike fengsel på alvor.
Eplemøy sanglag 2
Eplemøya Songlag

Kultur skaper mestring

At kultur er viktig, viser de innsattes interesse for det kulturtilbud som gis rundt i de ulike fengslene. Kultur gir opplevelser, nye interesser og ikke minst mestring. Her bidrar mange frivillige organisasjoner, klubber og ildsjeler både i og utenfor murene med mye godt innhold som den innsatte kan delta i og ta med seg videre.

NAV
NAV på stand

Servicetorg i festlige rammer

For Ringerike fengsel er det viktig å bry seg om både innsatte og kriminalomsorgens samarbeidspartnere. Som et bevis på det, ble kulturdagene nylig avholdt for tredje år på rad. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom sosialkonsulenter, bibliotek, skole og fritidsavdelingene ved fengslet og er et fint avbrekk i de daglige rutinene for de innsatte.

Det er godt å kunne gå litt fritt rundt å snakke med dem man vil i rolige omgivelser. Her treffer de betjenter, sosialkonsulenter, lærere, representanter fra samarbeidspartene og frivillige i sosiale sammenheng. Et servicetorg i festlige rammer rett og slett. De som ikke ønsket å å gå til infostandsene, kunne sitte på kafe. Her hadde skolens elever laget mye godt. Det å sitte i et slikt stor fellesskap, med god tid både til mat og prat er uvant for mange.

fotokurs vindu
Resultat av fotokurs

Kulturformidling innenfra og utenfra

Innsatte har mye å bidra med. Kulturdagene hentet i år fram ulike ressurser i både kokkelering, fotokunst og musikk -  i skjønn forening med annen kulturell underholdning fra utsida. Mange beundret også de fine bildene som ble utstilt. I tillegg skapte naturligvis storfeiring av avdeling C, som vant den interne seieren i fotball, god stemning.

Kulturdagene har vært viktig for fengslet for å skape et tverrfaglig engasjement og involvere både innsatte og ansatte i et kort målrettet prosjekt som berører dem selv. Tilbakemeldinger indikerer stor suksess. Tradisjonen er blitt fast og neste år vil Ringerike invitere enda flere.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk