Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

DESIGN I ÅLESUND FENGSEL

I sommer har Ålesund fengsel for alvor hatt produktutvikling og design på plakaten. Gjennom hele sju uker har de tatt i mot studenter i prosjektet ”Sommerdesignkontor” – et prosjektet som først og fremst har som mål å inspirere bedrifter til å bli mer bevisst på viktigheten av god design og å motivere til økt forståelse for god design som konkurransefortrinn.

32 studenter fra Institutt for produktdesign NTNU, Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo, Høgskolen i Akershus og Glasgow School of Art søkte tidligere i år om å bli med i Bedriftsforbundets ”Sommerdesignkontor” – et prosjekt der Ålesund ble valgt ut som en av tre vertskapskommuner i landet. Og siden tidlig i juni har fem studenter fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og NTNU arbeidet i vestlandsbyen.

Arbeidsdriften i Ålesund fengsel er et godt eksempel på bedrifter som tidligere ikke har brukt profesjonelle designere i produktutviklingen sin, og slik sett blir dette et viktig steg videre for en viktig del av fengselsdriften. Mens studentene på sin side får kjærkommen yrkespraksis.

Og da vi blar oss gjennom skissene som studentene så langt har fått ned på papiret, dukker det ene spennende produktet etter det andre opp i den foreløpige katalogen. Gjennom hele sommeren har studentene hatt en gjennomgang av eksisterende produkter – så vel med tanke på videreutvikling som på nyutvikling av produkter eller tjenester. Særlig falt vi for den flotte dragen med det helt naturlige navnet ”fengselsfuglen” – og ikke minst for lampeserien ”rampelys”.

Tidligere ålesundsspesialiteter som ”rømmekoppen” og ”fluktstolen” kommer utvilsomt til å få hard konkurranse i tida som kommer.

Ålesund fenglesbedrift - sittemøbel:
Et fleksibelt møbel som kan brukes både som stol og som benk. Leddmekanismen og skjøtene i treet byr på spennende tekniske utfordringer i produksjon.

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk