Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bruk av høyrisikoavdelingen ved Ringerike fengsel

Ringerike fengsel har en enhet som er autorisert som høyrisikoavdeling. Disse høyrisikoplassene skal kun benyttes i særlige tilfeller der det er nødvendig med særlig strenge sikkerhetstiltak, et behov som kriminalomsorgen vurderer kontinuerlig, fra dag til dag.

I et skriftlig svar til stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP) opplyser justisminister Knut Storberget at det for øyeblikket ikke er behov for slike høyrisikoplasser og at avdelingen derfor er tatt i bruk som ordinær lukket avdeling.

- Kriminalomsorgen kan håndtere alle innsatte innenfor fengsel med høyt sikkerhetsnivå (lukket fengsel), sier han.

Kontinuerlig vurdering
I høyrisikoavdelingen - eller avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå - kan det innsettes domfelte og varetektsinnsatte som antas å medføre særlig rømningsfare, fare for anslag utenfra for å bistå til rømning, fare for gisseltaking eller fare for ny, særlig alvorlig kriminalitet.

Når det ikke er behov for avdelingen ved Ringerike fengsel som høyrisikoavdeling, vil den bli tatt i bruk som ordinær lukket avdeling. Enheten kan imidlertid tas i bruk som høyrisikoavdeling igjen straks kriminalomsorgen har behov for dette.

- Jeg kan forsikre representanten om at all fengselskapasitet i kriminalomsorgen blir benyttet, sier Knut Storberget i sitt svar til stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP).

Les svaret i sin helhet: Relaterte sider:
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk