Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

300 000 til ungdom med foreldre i fengsel

Barne- og familiedepartementet har nå fordelt bevilgningen til ungdomstiltak i større bysamfunn. Et av tiltakene som får støtte er Ungdom med foreldre i fengsel i regi av Foreningen for fangers pårørende (FFP).

- Pengene skal brukes til ferie- og fritidstiltak for ungdom med foreldre i fengsel, sier statssekretær Hans Olav Syversen. Tiltaket er en del av BFDs innsats for å nå barn, unge og familier berørt av fattigdomsproblemer og et ledd i regjeringens tiltaksplan mot fattigdom.

- Barn av innsatte er en sårbar gruppe, som trenger positive opplevelser. Mange er også fattige, sier Syversen, og viser til forskning som peker på at fire av ti innsatte befinner seg under fattigdomsgrensa.

- Foreningen for fangers pårørende har mange henvendelser fra pårørende som etterspør tilbud til barn og unge, og det har vi selvsagt lagt stor vekt på.

Barne- og familiedepartementet har tidligere gitt støtte til undersøkelsen Fangers pårørendes helse og livssituasjon i regi av Foreningen for fangers pårørende hvor også barne- og ungdomsperspektivet er inkludert. Justisdepartementet og Barne- og familiedepartementet er nå i gang med å tilrettelegge et opplegg for foreldreveiledning for innsatte og foreldre som har den dagelige omsorgen.

Totalt er det avsatt 15,5 millioner kroner til tiltak som tar sikte på å nå unge berørt av fattigdomsproblemer, en økning på 10 millioner fra i fjor.

- Det er altså noen av disse midlene barn av innsatte får nyte godt av i år, sier Hans Olav Syversen.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk