Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

22.juli-rapport tema på ledersamlingen

Rektor på BI, Tom Colbjørnsen, snakket om hva som er god ledelse på kriminalomsorgens årlige ledersamling. Dette er sentralt når oppfølgingen av 22.juli-rapporten skal diskuteres.

Autonomi og styring

- God ledelse handler om både styring og tilrettelegging, sa rektor på BI Tom Colbjørnsen på kriminalomsorgens enhetsledersamling i dag.

- Det handler om å både gi frihet til handlekraft, men også få sine medarbeidere til å jobbe mot et overordnet mål.

Dette er poenger kriminalomsorgens ledere skal ta med seg videre inn i sitt arbeid med oppfølging av 22.juli-rapporten. Rapporten legger vekt på at prestasjoner blant annet avhenger av ledelse, samhandling, kultur og holdninger.

KB møter enhetslederne

Dele kunnskap

Statssekretær Kristin Bergersen roste kriminalomsorgen for sitt gode arbeid knyttet til 22.juli-terroren, spesielt det som er gjort ved Ila fengsel og forvaringsanstalt og Telemark fengsel, Skien avdeling, og la vekt på behovet for å dele kunnskap i arbeidet framover.

- Det skal ikke være lov til å se "jeg vet best". Vi blir bedre av å lytte til andre, sa Bergersen.

Mye å bygge videre på

Ekspedisjonssjef Marianne Vollan var tydelig på at hun er stolt av hvordan spesielt Ila fengsel og forvaringsanstalt og Telemark fengsel, Skien avdeling, har håndtert fengslingen etter 22.juli, både under varetekten og etter at dommen falt.

- I arbeidet videre med anbefalinegen fra 22.juli-rapporten skal vi bygge videre på det vi er gode på innenfor sikkerhet og beredskap. Rapporten påpeker at hele forvaltningen må bli bedre på ledelse, kultur og holdninger, og det skal vi jobbe med også i kriminalomsorgen, sa Vollan.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk