Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Korona-informasjon

Om korona-tiltakene i kriminalomsorgen / measures in connection with the coronavirus pandemic.

Les mer

Besøk

visit

Når du skal på besøk i et fengsel:, må ringe og avtale tid på forhånd. Alle skal ha legitimasjon som viser hvem de er. De som er under 15 år må alltid komme sammen med en voksen.

Når dere kommer fram til fengselet ringer dere aller først på ei ringeklokke. Så blir dere bedt om å si hvem dere er – og hvem dere skal besøke. Når dere kommer inn vil de som jobber i fengselet hilse på deg og det kan hende de også vil undersøke det dere har med dere. Noen steder har de en metalldetektor som piper hvis du har noe av metall på deg når du går gjennom den. Den er akkurat slik som de du kanskje har sett de har på flyplassene.

Når dere har låst inn vesker og klær i et skap blir dere vist inn i besøksrommet hvor dere kan være sammen med den dere skal besøke. I noen fengsler kan man være på rommet til mamma eller pappa, men det vanlige er at det er egne rom for besøk. Hvis du lurer på hvordan rommet til mamma eller pappa ser ut kan dere spørre om å få lov til å se det. I noen få fengsler er det overnattingsmuligheter for de som har veldig lang vei å reise. Huset dere da sover i heter besøkshus.


Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk