Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Korona-informasjon

Oppdatert informasjon om korona-tiltakene i kriminalomsorgen.

Les mer

Velkommen

Barn som går gjennom metalldetektor

Velkommen til kriminalomsorgens barnesider - sidene for deg som har en mor eller far i fengsell.  Å snakke om det å sitte i fengsel er ikke det letteste her i verden. Det er heller ikke alltid man vet hva man skal snakke om eller spørre om.

Vi håper at disse nettsidene kan gi deg svar på noe av det du lurer på. Ikke minst håper vi sidene skal gjøre det lettere for deg å finne fram til hvem du kan ta kontakt med om du trenger å vite mer. Om du ser på sidene sammen med en voksen vil det være lettere å snakke sammen etterpå.
Barneansvarlig

Alle fengslene har en egen barneansvarlig som skal passe på at alle barn som ønsker det, kan få informasjon om hvordan det er å være i fengsel. Han eller hun kan svare på spørsmål og skal sørge for at besøksrommet er et hyggelig sted å være når du besøker mamma eller pappa.   

De barneansvarlige kan mye om fengsel, og om barn som blir berørt av mors/fars straffegjennomføring. Har du spørsmål rundt dette, så kontakt barneansvarlig i det fengselet eller friomsorgskontoret der far eller mor gjennomfører straff.

Det kan hende du har spørsmål som for eksempel: Er det min skyld, hvorfor gjorde mamma eller pappa noe kriminelt, har mamma eller pappa det bra i fengselet, tenkte de ikke på meg da de gjorde noe galt, hvordan har mamma eller pappa det i fengsel, er det bare tyver som soner en straff, hvem er den damen og mannen som kommer hjem til oss av og til og snakker med pappa eller hvorfor har pappa en ring rundt foten sin?


Lyden av lesing

Selv om en ikke er i samme rom eller på samme sted, skaper lyden av stemmen til mamma eller pappa nærhet.


091201_pappagrupppen

For Fangers Pårørende

Det finnes en organisasjon som heter "For fangers pårørende" som jobber for dem som har en i familien eller en de kjenner i fengsel.


Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk