Innsatte i Halden fengsel lager radio

På mandag hadde innsatte i Halden fengsel premiere på radioprogrammet "Radio inside" som sendes på lokalradioen Radio Prime i Halden.

Samarbeid med lokale aktører

 

Halden fengsel ønsker seg et tett samarbeid med lokale aktører, og Denne gangen er det Radio Prime i Halden som bidrar med målrettet innhold inne i fengselet. I samarbeid med fritidsavdelingen og Halden videregående skole, lages det nå radioprogrammer på innsiden som sendes på lufta på Radio Prime`s frekvens. Første program ble sendt mandag 26. september kl. 2000 og det vil bli månedlige sendinger frem mot jul.

Robert Halås  er redaksjonssjef og Haakon Winther er redaksjonsmedlem på innsiden av fengselsmurene. I tillegg er Trond Henriksen, som nylig er løslatt fra Halden fengsel, utegående reporter. Han har fått fast jobb hos Radio Prime, en god start på det nye livet etter flere måneder bak murene.

Opplæring i fengselet

Gutta i redaksjonen har fått medietrening av både Radio Prime sine medarbeidere og en medielærer fra Halden videregående skoles avdeling bak murene. Programmet fra fengselet skal speile hverdagen i Norges nyeste fengsel, gleder og sorger, aktiviteter og savn, rutiner og kreativitet. Tanken er at dette tilbudet kan gi en ny interesse, som kanskje kan være med å bidra til at den kriminalle sirkelen blir brutt.