Halden fengsel fikk pris for interiør

Halden fengsel tok andreplassen i konkurransen om beste interiør i “Designers Saturday Oslo 2011". Statsbygg var byggherre for Halden fengsel da det stod ferdig i 2010 og Beate Ellingsen AS var interiørarkitekter på prosjektet.
Halden hellig rom
"Designers Saturday Oslo" er et samarbeid mellom Designers Saturday og Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) og arrangeres annethvert år. Initiativtakernes formål med prisen er å fremme interessen for det ”bygde interiør”.

Store utfordringer

Juryen har bemerket at “det er en oppgave som byr på store utfordringer og er vanskelig å løse innenfor de økonomiske og miljømessige rammer slike prosjekter har. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan interiørarkitektfaget bevisst er brukt; for å skape best mulig miljø, mildere klima, rom for ettertanke og verdighet. Bruken av farger og materialet er behersket, men allikevel virkningsfullt. Cellen er mer utformet som et kontemplativt rom enn som en tradisjonell fengselscelle. Fasilitetene for personalet synes funksjonelle, men budsjettet virker å være brukt for å skape trivsel og miljø til fellesarealene til beste for ansatte og innsatte.”
Statsbygg/Fotograf: Trond Isaksen