Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

10 000 transporter av varetektinnsatte og domfelte

Kriminalomsorgens transportenhet nådde en milepæl i september, da den rundet 10 000 transporter. 

Transportbetjentene Geir Solaas og Katrine Larsen

- Jeg er stolt av den jobben de ansatte gjør, sier Andre Åkvik, leder for transportenheten. På bildet er enheten representert ved transportbetjentene Geir Solaas og Katrine Larsen.

Det var daværende justisminister Anders Anundsen som i august 2014 markerte åpningen av Kriminalomsorgens transportenhet. Transportenheten ble opprettet for å frigjøre politiet fra oppgaver som på en god og forsvarlig måte kan gjennomføres av andre.

– Vår jobb kommer publikum til gode fordi politiets kapasitet frigjøres, sier Åkvik.

- Vinn-vinn for alle parter

I perioden fra 2014 til i dag har prosjektet gradvis blitt utvidet fra å gjelde innsatte og domfelte fra Telemark, Vestfold og Buskerud til nå å inkludere Asker, Bærum, Oslo og Østfold

Transportenheten har over 60 ansatte fordelt på 5 ulike steder og har siden oppstart avlastet politiet for 7000 transporter og gjennomført 3 000 transporter for kriminalomsorgen, inkludert bistand til overføring av innsatte til Norgerhaven fengsel i Nederland.

Øystein Holt, fungerende virksomhetsleder for politiet i Vestfold, er svært fornøyd med jobben som transportenheten gjør. 

- Dette er oppdrag som det ikke er nødvendig å bruke politiets medarbeidere til å gjennomføre. I stedet får patruljene tid til å ta seg av innkomne oppdrag, igangsette etterforskning i viktige saker og være synlige ut blant innbyggerne. Denne ordningen er en vinn-vinn for alle parter, sier Holt.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk