Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vold i nære relasjoner

Strafferettskonferansen i Loen

Strafferettskonferansen i Loen mandag 7. og tirsdag 8. mai har vold i nære relasjoner som hovedtema. Slik vil konferansen belyse et alvorlig samfunnsproblem.

20-års jubileum

Det er Kriminalomsorgen region vest som arrangerer strafferettskonferansen i Loen mandag 7. og tirsdag 8. mai. Konferansen kan i år markere et 20 års jubileum. Den har vært arrangert hvert år siden 1992 og har vært en viktig arena for samhandling og fagutvikling for hele straffesakskjeden i regionen.

Problem som krever samarbeid

Hovedtema for 2012 konferansen er vold i nære relasjoner. Tema er valgt for å belyse et av våre mest alvorlige samfunnsproblem. Det er et felt som kjennetegnes av mange aktører, et stort kompetansebehov og ikke minst utfordringer når det gjelder samarbeid og samhandling på tvers av etatsgrensene. Et gjennomgående tema på konferansen vil være at ingen eier volden, men alle har et ansvar – enten det gjelder forebygging, avdekking eller bekjempelse.

Grete Faremo om handlingsplan

Konferansen vil se vold i nære relasjoner ut i fra et internasjonalt, nasjonal og lokalt perspektiv, og Justisminister Grete Faremo vil presentere regjeringens handlingsplan for vold i Nære Relasjoner. I tillegg kommer det forelesere fra Canada og Sverige, representanter fra domstolene og påtalemyndigheten i Norge og lokale aktører i region vest. Det har vært en stor interesse for årets konferanse og 180 deltakere er allerede påmeldt.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk