Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vigdis Hjort møtte lederne i kriminalomsorgen

Forfatter og tidligere innsatt Vigdis Hjort delte erfaringer fra sine 30 dager i Sandefjord fengsel. Hun stod for ett av flere innlegg på årets enhetsledersamling på Gardermoen forrige uke.
Vigdis Hjort
Vigdis Hjort. Foto Fredrik Arff
Rundt 100 deltakere og et variert program skapte en engasjert atmosfære på årets enhetsledersamling. Lederne i kriminalomsorgen fikk ta del i sterke personlige beretninger, de lærte om lederskap i krisesituasjoner og de fikk innspill fra utenforstående som har tatt en nærmere titt på etaten.

30 dager i Sandefjord

Vigdis Hjort skrev boka 30 dager i Sandefjord etter å ha sonet en promilledom i Sandefjord fengsel. I boka retter hun tidvis sterk kritikk mot kriminalomsorgen. På enhetsledersamlingen fikk hun anledning til å dele sine synspunkter og opplevelser. Innlegget hennes skapte debatt, men hun ble også takket for å komme med gode innspill i litterær form.

Utredning av kriminalomsorgsregionene

Det var knyttet stor spenning til Saga Corporate Avisors’ innlegg. Konsulentbyrået har sett nærmere på konsekvensene ved en evtentuell omorganisering av regionalt nivå i kriminalomsorgen. I sluttrapporten konkluderer de med at det er flere positive enn negative konsekvenser hvis man reduserer antall regioner. De argumenterte for at en reduksjon av antall regioner vil kunne bidra til en mer enhetlig, samordnet og ressurseffektiv drift.
Anne Hauan
Anne Hauan

Preget av 22. juli

Programmet var for øvrig preget av 22. juli og hvordan dette rammet Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF), som holdt til i høyblokka. En av dem som var på jobb da bomben smalt, Torgeir Heimli, fortalte om sine opplevelser fra angrepet. Heimlis opplevelser ble satt i ytterligere perspektiv da Professor Lars Weisæth senere snakket om lederskap i krisesituasjoner. Hvordan bygge seg opp etter å ha blitt utsatt for et massivt traume? Spørsmålet stod på agendaen da Leder ved Buskerud friomsorgskontor, Anne Hauan, fortalte sin sterke historie. For noen år siden ble hun utsatt for en tragisk bilulykke og ble hardt skadet. Hun har siden gradvis kjempet seg tilbake til jobb og sitt gamle liv. Politisk ledelse i Justisdepartementet var representert ved statsekretær Terje Moland Pedersen.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk