Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Verdenskonferanse om straffegjennomføring

Denne uken er det verdenskonferanse om straffegjennomføring i Mexico, og Kriminalomsorgens sentrale forvaltning er representert i flere viktige roller.

Konferansen arrangeres av ICPA (International Corrections and Prisons Association). Dette er en internasjonal organisasjon som arbeider for utveksling av ideer og kunnskap om kriminalomsorg på alle nivåer, uten å være en interesseorganisasjon. Målet er at tilsatte som jobber med kriminalomsorg i hvert land får ny kunnskap, ideer og erfaringer, og på den måten skapes en stadig forbedret kriminalomsorg i hvert av landene.

Norsk foredrag om samfunnsstraff

Fra Norge er Marianne Vollan (ekspedisjonssjef i KSF) og Harald Føsker (direktør internasjonal seksjon, KSF) representert. Harald Føsker er allerede styremedlem i ICPA, og Marianne Vollan skal holde et plenarinnlegg på konferansen om straffegjennomføring i samfunnet.

Norge er blant de fremste i verden på å satse på kunnskap og kompetanse blant sine fengselsbetjenter, blant annet ved å ha to års utdannelse. Denne utdannelsen ble i år godkjent av NOKUT til å gi studiepoeng.

Kriminalomsorgen som lærende organisasjon

I sitt plenarinnlegg vil Marianne Vollan legge vekt på at samfunnsutviklingen krever at kriminalomsorgen må være en lærende organisasjon, og hun vil trekke fram de positive sidene ved at en straff gjennomføres ute i samfunnet og hvilke implikasjoner og utfordringer dette skaper. I tillegg skal Vollan si noe om den norske modellen for forvaltningssamarbeid og tilbakeføringsgarantien.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk