Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vedlikehold av modulbygget ved Tromsø fengsel

Justisdepartementet tar sikte på å fortsette bruken av modulbygget ved Tromsø fengsel så lenge det er soningskø. Det sa justisminister Knut Storberget i Stortingets spørretime. - Vi tar sikte på å iverksette nødvendig vedlikehold og å sende en søknad til Tromsø kommune om å få forlenget bruken av bygget, fortalte han.

Da modulfengslet i Tromsø ble satt opp i 2003, var det for midlertidig drift i byggefasen i forbindelse med rehabilitering og nybygg ved fengselet. Modulbygget var ment å skulle stå i ett år og skulle sikre minst mulig reduksjon i antall fengselsplasser mens rehabiliteringsarbeidet pågikk. Soningskøene har imidlertid ført til at bygget fremdeles er i bruk.

Grunnarbeidet tok ikke sikte på at bygget skulle stå i flere år, og det ble heller ikke satt opp noe eget takoppbygg over containerne på grunn av den opprinnelig planlagte korte driften. Bygget har nå fått store lekkasjeskader, og det er behov for vedlikeholdsmessige tiltak. Totalt estimat for nødvendig rehabilitering er om lag 1 millioner kroner.

- Tillatelse til å oppføre modulfengslet i 2003 ble gitt av Tromsø kommune for en begrenset periode. Den løper ut ved årsskiftet. Forutsetningen for den midlertidige bruksavtalen med Tromsø kommune var at dette skulle være et midlertidig tiltak. Justisdepartementet tar sikte på å fortsette bruken av modulbygget så lenge det er soningskø. En tar sikte på å iverksette nødvendig vedlikehold og å sende en søknad til Tromsø kommune om å få forlenget bruken av bygget, sa Knut Storberget.

Relaterte sider:
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk