Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Urinprøveaksjoner i region nord

Kriminalomsorgen region nord gjennomførte i 2008 tre urinprøveaksjoner for å avdekke narkotikamisbruk i regionens fengsler. Av 1175 avgitte prøver var kun 3,7 % positive.
Resultatene av prøvene er i samsvar med regionens øvrige indikatorer som visitasjoner, beslag av narkotika og løpende rapporter om narkotikahendelser i fengslene.

Målet med de omfattende urinprøveaksjonene var å avdekke narkotikamisbruk i regionens fengsler. Aksjonene spilte også en sentral rolle som et ledd i en bedre kartlegging av omfanget av narkotikamisbruk i fengslene over tid.

Aksjonene ble gjennomført i løpet av en forutbestemt uke i mai, september og desember. Samtlige innsatte i alle fengsler og avdelinger ble avkrevd urinprøve. I forbindelse med gjennomføringen av den første aksjonen fikk fengslene aktiv bistand av Visitasjonspatruljen, og med hensyn til den taktiske planleggingen hadde fengslene tett kontakt med regionen.

Kriminalomsorgen region nord opplyser at urinprøveaksjonene ble gjennomført uten problemer, og det tas derfor sikte på å følge opp med tilsvarende aksjoner i 2009.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk