Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

To fengsler blitt til ett i Oppland

Fra 1. januar 2008 slås de to nåværende fengslene i Oppland sammen til ett. Navnet på den nye enheten blir Vestoppland fengsel.
Fengselssammenslåing i Oppland
Oppland har inntil nå hatt to fengsler: ett med lavere sikkerhetsnivå i Vestre Slidre kommune, og ett med høyt sikkerhetsnivå i Gjøvik. Fra nyttår legges disse to fengslene under samme administrasjon. Den nye enheten får navnet Vestoppland fengsel, inndelt i avdelingene Gjøvik og Valdres.

Flere ansatte og bedre soningstilbud

Beslutningen om å slå sammen de to fengslene ble tatt gjennom regionale forhandlinger 31. mai, og alle ansatte har fått tilbud om å fortsette. Det er enhetslederen ved Gjøvik fengsel som blir ny leder for de sammenslåtte fengslene. Den nye enheten vil også bli styrket med to årsverk: ett i avdelingen på Gjøvik og ett i avdelingen på Valdres. - Ut fra dagens krav til god straffegjennomføring, ser vi at de minste fengslene ofte har for få plasser og for lite personale til å kunne gi et faglig tilfredsstillende tilbud. Sammensatte enheter med én administrativ ledelse, som den vi nå får i Oppland, legger erfaringsvis bedre til rette for en god progresjon i straffegjennomføringen, sier underdirektør Torgeir Heimli i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF). Han trekker også frem styrking av arbeidsdriften og undervisningstilbudet, videreutvikling av samarbeidet med NAV og utvidelse av programvirksomheten som andre eksempler på en kvalitetsheving i soningsinnholdet.

Dekkende og godt

Det var de ansatte i Gjøvik og Vestre Slidre som selv kom med navneforslagene – både på den nye enheten og de to avdelingene. - Vi synes de nye navnene var både dekkende og gode, sier Torgeir Heimli om forslagene som nå er godskjent av KSF. Det nye fengselet vil ha ordinær kapasitet på 42 plasser. Regjeringen har i statsbudsjettet for 2008 foreslått å opprette sju nye plasser ved fengselet til neste år – fem med lavere sikkerhetsnivå i Valdres, og to med høyt sikkerhetsnivå i Gjøvik.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk