Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tiltalt for vold og trusler mot fengselsbetjenter

En 31 år gammel forvaringsinnsatt mann er tiltalt for en rekke tilfeller av vold og grove trusler mot tilsatte i fengsler.

 

Saken begynte tirsdag denne uken i Asker og Bærum tingrett. Tiltalen har en lang rekke punkter, og til sammen flere titalls fengselstilsatte fra Ila fengsel og forvaringsanstalt, Ringerike fengsel og Ullersmo fengsel skal møte som vitner i saken.

Listen over tiltalepunkter mot 31-åringen er svært lang. Her er noen av dem:

  • Uten foranledning skal han ha slått fengselsbetjent NN i ansiktet med knyttet neve, slik at NN fikk brudd i nesen.

  • Han skal ha sparket mot fengselssykepleier NNs hode og truffet vedkommende i venstre skulder mens fengselssykepleieren behandlet ham for selvpåførte kutt og sår.

  • Han skal uten foranledning og med stor kraft ha slått en fengselsførstebetjent i tinningen, slik at vedkommende fikk hjernerystelse og ble delvis sykmeldt i 10 dager.

  • Han skal ha kastet urin på fengselssykepleier NN og truffet ham i ansiktet og på kroppen. Bakgrunnen var at 31-åringen ikke fikk medisin /og/eller den type/dose han ønsket seg.

  • Han skal ha sagt følgende til fengselsbetjent NN: ”- Jeg skal komme hjem til deg og drepe deg og hele familien din. Det er ikke noe problem å finne ut hvor du bor. Jeg skal slå en flaske i bakhodet på deg når du går av bussen”.

Tiltalen inneholder også en lang rekke andre trusler av voldelig og seksuell karakter. Asker og Bærum tingrett har satt av åtte dager til behandling av saken.

Det ble i fjor registrert 87 tilfeller av fysisk vold mot ansatte i norske fengsler, mot 139 året før, viser statistikk fra Kriminalomsorgsdirektoratet. Likevel økte det samlede antallet registrerte volds- og trusselhendelser i fengslene, fra 406 i 2012 til 521 i fjor.

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk