Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tilskudd til frivillig virksomhet

Frivillige og andre ideelle organisasjoner kan søke om midler til tiltak som kan bidra til rehabilitering og reintegrering av innsatte og domfelte. Totalt skal over 11 millioner kroner fordeles. Søknadsfrist: 27. februar 2015.

 

Justis- og Beredskapsdepartementet stiller midler til disposisjon over kap. 430, post 70 som frivillige og andre ideelle organisasjoner kan søke om. Det skal handle om tiltak som kan bidra til rehabilitering og reintegrering av innsatte og domfelte. Utlysning av midlene er overført til Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

Post 70 er en tilskuddsordning for frivillig virksomhet under kriminalomsorgens virkeområde, dvs. domfelte under straffegjennomføring. Posten dekker tilskudd til frivillige organisasjoner hvor hoveddelen av organisasjonens aktiviteter finansieres fra andre kilder. Tilskuddsordningen gjelder først og fremst direkte arbeid med domfelte under straffegjennomføringen, men omfatter også bistand og omsorg til lovbrytere etter at de er løslatte. Søknaden må blant annet vise hvordan tiltaket legger til rette for at lovbryteren skal kunne gjøre en egen innsats for å endre sitt kriminelle handlingsmønster.

Det totale tilgjengelige beløpet er på 11 161 550 kr. For å sikre bedre forutsigbarhet vil det i behandlingen av søknadene blant annet bli tatt med i vurderingen om organisasjonen har mottatt tilskudd tidligere.

Det påpekes at også organisasjoner som har fått øremerket støtte gjennom statsbudsjettet (Prop. 1 S (2014-2015) skal kunne søke om de utlyste midler.

Søknadsfristen er 27. februar 2015.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk