Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tildelingsbrevet til Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF)

KSF har nå mottatt tildelingsbrevet fra Justis- og beredskapsdepartementet. De største utfordringene i 2013 er flyttingen av KSF ut av departementet, og oppfølgingen av 22. juli-kommisjonenes rapport.

Fengsler med lavere sikkerhetsnivå prioriteres

Den samlede økonomiske rammen er økt noe sammenlignet med 2012. Økningen skal blant annet benyttes for å bedre situasjonen for innsatte og tilsatte ved fengsler med lavere sikkerhetsnivå. I tillegg er det bevilget midler til oppstart av fotlenkesoning i Nordland og til ferdigstillelse av nytt aktivitetsbygg ved Oslo fengsel.

Soningskø, varetekt og straff i samfunn

De sentrale målene for kriminalomsorgen er hurtig iverksettelse av straffegjennomføring og varetekt, kriminalitetsfri tilværelse etter gjennomført straff, trygghet under straffegjennomføring og varetekt, god faglig og økonomisk styring og en kunnskapsbasert kriminalomsorg.

I 2013 skal KSF fortsette arbeidet med nedbygging av soningskøen og håndtering av varetektsituasjonen. KSF skal også arbeide for best mulig utnyttelse av straffegjennomføring i samfunnet, slik som straffegjennomføring på institusjon (strgjfl. § 12) og straffegjennomføring med elektronisk kontroll (strgjfl. § 16.2 ledd) og bidra i arbeidet med omvendt voldsalarm.

Disponeringsbrev fra KSF

Kriminalomsorgens regioner, Kriminalomsorgens utdanningssenter KRUS og Kriminalomsorgens IT-tjeneste har også nå fått årets disponeringsbrev.

Regionenes prioriterte områder

De fem regionene er bedt om å særlig prioritere noen områder. Region øst skal særlig arbeide målrettet for økt bruk av straffegjennomføring i samfunnet og for rask behandling av søknader om elektronisk kontroll. Region sør skal i 2013 fortsette arbeidet for økt bruk av straffegjennomføring i samfunnet. Region sørvest skal særlig arbeide for økt kapasitetsutnyttelse i fengsler med lavere sikkerhet og elektronisk kontroll, region vest skal særlig arbeide for en reduksjon av bøtekøen og for øke kapasitetsutnyttelse for elektronisk kontroll og region nord bes om særlig å arbeide med å tilpasse driften til gjeldende økonomiske rammer.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk