Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tahirlekene for første gang i fengsel

Onsdag 28. august arrangeres Tahirlekene på Ullersmo fengsel, Kroksrud avdeling. Tahirlekenes formål er å bidra til aktivitet, trygghet og inkludering for barn og unge. Som et bidrag til å bygge et tryggere samfunn, arrangeres nå lekene i et fengsel.

Tahirlekene_spinn_sune

Forebyggende helsetiltak

Tahirlekene er opprinnelig et forebyggende helsetiltak for barn og ungdom. Målet er at alle skal få mulighet til å drive med en aktivitet som gir læring og gode opplevelser, slik at dette inspirerer til gjentagelse. I Tahirlekene er det konkurranser i basisferdighetene hurtighet, kondisjon, balanse, smidighet, samspill, koordinasjon, spenst, styrke og presisjon. Modellen er enkel og vi ser en overføringsverdi som kan gi gevinster på andre områder i dagens samfunn.

Bakgrunn - liten gutt ble blind

12 år gammel fikk Tahir Hussain beskjed fra legen om at han kom til å bli blind. Fem år senere var alt svart - og også stille. For hvem gadd å spille ball med en som bomma? Du scorer ikke mål med hvit stokk. 23 år gammel fikk han en ny start på livet gjennom sykling. Nå har han fått sine egne leker, og ønsker gjennom disse å fortelle barn hvor viktig det er å være sammen.

Engasjement og samarbeid

Gjensidigestiftelsen støtter Tahirlekene, og er også med på laget når lekene nå for første gang forsøkes i et fengsel. Håpet er at lekene vil vise de innsatte at det lønner seg med engasjement og samarbeid. Det skal være en annerledes dag for de innsatte. Fengselet har som mål at innsatte skal oppleve at både å gi og be om hjelp ikke er farlig, og at det kan ha overføringsverdi for videre soning og tiden etter løslatelse.

Åpenhet og samfunnsgevinst

Gjennom inkludering, tillit og åpenhet ønsker fengselet å bidra til at veien tilbake for de innsatte blir en positiv samfunnsgevinst for alle parter. Ullersmo fengsel, Kroksrud avdeling har derfor invitert interne og ekstene samarbeidsparterne til å være med på Tahir-lekene i Kroksrud avdeling, slik at de innsatte ufarliggjøres, og man kan lære mer om hvilke ressurser de innsatte er og har. Sune Wentzel, fra Mesternes Mester kommer. Det samme gjør John Northug, pappa og støttespiller til en av verdens beste skiløpere. Ole Paus, en av våre mest folkekjære artister kommer for å avslutte dagen.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk