Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Studiepoeng til fengselsbetjenter

Fengselsbetjentutdanningen tar to år, og vil fra nå gi 120 studiepoeng. Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) søkte i høst om at NOKUT skulle akkreditere utdanningen, og nå har godkjenningen kommet.
KRUS og KSF (Kriminalomsorgens sentrale forvaltning) har i hele 2011 vært i en aktiv søkeprosess for å få godkjent fengselsbetjentutdanningen som en to-årig høgskoleutdanning med 120 studiepoeng. NOKUT (Nasjonalt organg for kvalitet i utdanningen) er det organet som akkrediterer all høye utdanning på universitets- og høgskolenivå i Norge.

Lønn under utdanning

Utdanningslengden vil ikke endre seg, og aspirantene skal fortsatt få lønn under utdanning. Men KRUS må nå sørge for at kvaliteten på fengselsbetjentutdanningen tilfredsstiller kvalitetskravene som stilles i høyrere utdanning når det gjelder sammenhengen mellom teori og praksis, og at utdanningen er forsknings- og praksisbasert

Ny modell

Den gamle modellen innebar at aspirantene først hadde et forkurs på KRUS i januar. Deretter hadde de et praksisår i et opplæringsfengsel og avsluttet utdanningen med et teoriår på KRUS. Omleggingen fører til at alle aspirantene i den nye modellen starter med et teorisemester på KRUS fra januar til juni. Etter fem måneder reiser de til opplæringsfengsler som er spredt over hele Norge for å gjøre sin sommertjeneste. På høsten starter to praktisk/teoretiske semestre i med gjennomsnittlig to skole-/studiedager pr uke. Etter disse to semestrene er det ny sommertjeneste før aspirantene avslutter sin utdanning med et teoretisk semester på KRUS på høsten i det andre studieåret.
Feed050_NewWebsite_MainImage-1000x400
Feed054_Arduino_MainImage-1000x400
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk