Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Soning med hund - meningsfull sysselsetting

Hundegruppa ved Ullersmo fengsel, Kroksrud avdeling, ble opprettet som et prosjekt i 2009. Hundegruppa skal arbeide slik at innsatte i kriminalomsorgen deltar i aktiviteter som styrker den enkelte for et liv etter soning.

Arbeidet gjennomføres i samarbeid med Forsvarets Hundeskole (FHSK). Hundene er tjenestehunder som etter 10 – 12 mnd i trening hos kriminalomsorgen overleveres til forsvaret. I avdelingen trenes hundene daglig, i tillegg til oppfølging og test av hundene sammen med FHSK en gang i måneden. Dersom hundene består gjennomgående tester trenes disse videre til ferdige tjenestehunder av Forsvaret.

De innsatte som får lov til å være med i hundegruppa uttrykker at soningen gis meningsfylte oppgaver. Hver innsatt tildeles en hund, og får ansvar for trening og stell. Den innsatt gis tillit, og det er en forutsetning for at gruppen skal fungere. Hvis en er borte en dag blir det mer arbeid på andre, men det har knapt vært en eneste sykedag blant dem som er med i hundegruppa. I tillegg har gruppa presentert seg for lokalt næringsliv, og har fått mulighet for miljøtrening på ulike arenaer i nærområdet.

Les om Pål i hundegruppa som forteller

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk