Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Snart nye lokaler i Nydalen

Å jobbe i felleskap på møterom, uten tilgang til egne papirer og permer er en utfordring. Men om noen få uker vil Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) flytte fra midlertidige lokaler hos Kriminalomsorgens IT-tjeneste (KITT), til nye lokaler i Nydalen.
Etter terrornedslaget 22. juli har alle tilsatte i KSF jobbet i midlertidige lokaler. Det blir satt stor pris på at KITT gjør det mulig å samle alle nær 50 ansatte på et arbeidssted. Samtidig er det også en slitsom arbeidssituasjon.
Bente på KITT

Godt å være sammen med kolleger

Alle tilsatte er innstilt på å gjøre så godt de kan ut fra forholdene, og mange opplever det som spesielt godt å være sammen med kolleger. - Det er en veldig annerledes arbeidssituasjon. Verktøyene er ikke like tilgjengelige, alle prosesser går tregere. Det er slitsomt å ikke finne gode arbeidsrutiner , sier Bente Sandahl. Nå jobber hun mest med å forberede høsten og å få oversikt over hva som er “nå-oppgaver” og hva som ikke må prioriteres med en gang. - På pulten min hadde jeg lagt klart alle papirer jeg skulle begynne å jobbe med etter ferien. Jeg har ingen tilgjengelige mapper eller papirer, sier hun. Samtidig ønsker hun å presisere at det meste lar seg løse.
Tone på KITT

Vet ikke hvor folk er

 Tone Birkeland er konsulent og jobber på forværelset sammen med Merete Hauger. Kontoret er bittelite, og de hjelpemidlene de har tilgjengelig for kommunikasjon er e-post og en iPhone på deling.
 

- Som kommunikasjon har vi brukt mye SMS. Det har fungert bra. Men det vanskeligste er at vi ikke vet hvor folk er. Noen jobber hjemme, noen i R5 (regjeringskvartalet, red anm.), noen er på møter, og jeg har ikke alltid tilgang til fjernaksess og kalender for å se dagsplanene. Noen ganger løper jeg rundt som en hodeløs kylling!
Tone forteller at hun ser at folk er slitne på grunn av jobbsituasjonen. Det sitter mange sammen på små møterom, og det er vanskelig å konsentrere seg.

- Folk ser ut til å huske mindre – vi på forværelset er også mer glemske. Hukommelsen forsvant nesten litt med bygget,. Det er ikke pc-er nok til alle, og lap-topper har små skjermer som gjør at noen får vondt i hodet, sier Tone.
Samtidig legger hun vekt på at det ikke er mye klaging eller syting.

- Folk er innstilt på å gjøre sitt beste og få det beste ut av situasjonen, og er glade for å få lov til å være på KITT. Men jeg gleder meg til å komme inn i nye lokaler. Da kan jeg få system på arbeidet og kontroll på folk. I tillegg håper jeg de har god kantine, smiler Tone.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk