Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Skatteetaten hjelper innsatte med selvangivelsen

I forbindelse med levering av selvangivelsen inviterte Oslo fengsel skatteetaten inn bak murene for at de innsatte skulle få hjelp med sin selvangivelse. Å ha ryddige økonomiske forhold er en viktig del av det å komme tilbake til samfunnet igjen.
Innsatte har ikke tilgang til internett, mail og mobil, som gjør det vanskelig å levere selvangivelsen. Skatteetaten ønsker å hjelpe de innsatte med løsninger for å få tilgang til sentral personinformasjon, og denne uka tok Per Arne Reum fra Skatt øst innsatte sine egne selvangivelser med inn i fengselet. Der ga han veiledning til alle som ønsket det, og 46 innsatte fikk hjelp over tre dager til å levere selvangivelsen sin.

Hjelper tilpasning til samfunnet

- Normalitetsprinsippet er vesentlig for oss. Det er viktig at de innsatte får ryddet opp i sine økonomiske forhold. I det ligger blant annet at innsatte får de tjenestene de har krav på under straffegjennomføringen. Samarbeidet med Skatteetaten er med på å fremme deres tilpasning til samfunnet utenfor, mener assisterende fengselsdirektør Tom Engebretsen. - Når skattyterne ikke kan komme til oss, er det flott at vi kan komme til dem, sier regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst.

Servicetorg Oslo fengsel

Det var det nyåpnede servicetorget i Oslo fengsel som hadde invitert Skatt øst inn i fengselet. Servicetorget og tilbakeføringskoordinatoren som jobber der skal være med å bidra til at tilbakeføringsgarantien får en viktig rolle i fengselet. Tilbakeføringsgarantien er en politisk målsetting i den først Soria Moria-erklæringen, og har som mål å sikre de innsatte like rettigheter som andre i samfunnet. Det er tilsatt tilbakeføringskoordinatorer og opprettet servicetorg i flere fengsler i landet.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk