Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Samlet presentasjon av alle fengsler og friomsorgskontor

Ravneberget fengsel
ENHETSINFORMASJON: Det nye fengselet ved Ravneberget er én av de i alt 67 enhetene du nå kan finne fyldig og god informasjon om på kriminalomsorgen.no.

For første gang offentliggjør kriminalomsorgen en samlet presentasjon av virksomheten og soningstilbudet ved norske fengsler og friomsorgskontor.

- Vårt håp er at denne enhetsinformasjonen skal bidra til bedre innsikt i straffegjennomføringen i Norge - enten man selv skal inn å sone, har kjente som gjennomfører straff eller er nysgjerrig på det arbeidet kriminalomsorgen gjør, sier ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk om tilbudet som i dag legges ut på kriminalomsorgen.no.

Etterspurt informasjon
Kriminalomsorgen gjennomfører straffereaksjoner mot enkeltindivider og er omfattet av særlig interesse fra pårørende, media, myndigheter og publikum. For å møte disse utfordringene, er det et viktig mål for kriminalomsorgen å vise størst mulig åpenhet innenfor de rammene lovverket setter.

- En åpen, synlig og tilgjengelig kriminalomsorg er viktig for å gjøre den offentlige debatten omkring straffegjennomføringen mest mulig kunnskapsbasert og nyansert. Vi er derfor glade for å kunne presentere denne enhetsinformasjonen, som vi vet har vært etterspurt av mange, sier Kristin Bølgen Bronebakk.

Ofte stilte spørsmål
Informasjonen tar utgangspunkt i spørsmål som ofte blir stilt til kriminalomsorgen - slik som hva en domfelt kan forvente å møte i løpet av straffegjennomføringen, hvilke besøkstider og besøksregler som gjelder, hva som menes med taushetsplikt, hvordan man finner frem til enheten, hva slags programvirksomhet som drives, eller hvilket skole- og arbeidstilbud de enkelte enhetene har.

Se hvert fengsel og friomsorgskontor her:
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk