Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Samarbeid med NAV for en kriminalitetsfri tilværelse

TAFU – Tilbakeføring gjennom arbeid, fritid og utdanning hjelper lovbrytere med å komme seg tilbake til arbeidslivet. Denne uka ble det markert 2 års vellykket prosjektdrift i Rogaland.
TAFU_Rogaland

Mål om fast jobb

TAFU i Rogaland har oppnådd svært positive resultater i løpet av relativt kort tid. De som er med skal være menn mellom 18 og 40 år som har vært i kontakt med kriminalomsorgen, NAV eller kommunen, de må kunne dokumentere rusfrihet i minst 1 måned før kursstart og ha ordnede boforhold. Å være med innebærer kurs og praksisplass, målet er å gi deltakerne fast jobb. (På bildet: Gunvor Hareland, TAFU Rogaland og Gøril Nøkleby Vikøren, Fylkesmannen i Hordaland)

Svensk modell

TAFU er basert på KRAMI modellen som har vært under utvikling i Sverige siden slutten av 1980 tallet. KRAMI er et svært vellykket tiltak i vårt naboland og er i dag representert i 22 svenske kommuner. KRAMI har også gjort samfunnsøkonomiske analyser som viser at modellen er svært lønnsom blant annet for kommunene.

Mange deltakere i Rogaland

I Rogaland har de hittil i år hatt nær 50 henvendelser, 10 av disse har fullført 3 ukers kurs. Samtidig har prosjektet langtidsoppfølging, så per 14. juni har prosjektet 21 deltakere. De fleste av disse er i jobb eller under utdanning.

Mål om TAFU i ti kommuner

TAFU i Rogaland er et samarbeidsprosjekt mellom NAV, kriminalomsorgen, fylkeskommunen Stavanger og Sandnes kommune og Allservice. Fylkesmannen i Hordaland har ansvaret for styring og utvikling av prosjektet, og arbeider aktivt for å utvide tiltaket. De har målsetting om å etablere TAFU i ti norske kommuner. I tillegg til Rogaland har nå også Tromsø opprettet tiltaket.

Evalueres av AFI

På fagkonferansen som ble arrangert mandag og tirsdag denne uken deltok hele bredden i det som er forvaltningssamarbeidet bak TAFU prosjektet, og det kom mange lovord om hva prosjektet har oppnådd. Prosjektet skal i utgangspunktet vare til utgangen av 2013, og er under evaluering av Arbeidsforskningsinstituttet AFI. De foreløpige funnene til AFI er veldig positive.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk