Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Samarbeid løser konflikter

Konfliktrådet i Oslo og Akershus, Konfliktrådet i Østfold og Kriminalomsorgen region øst arrangerte 1. april et samarbeidsseminar hvor rundt 40 ansatte, hovedsakelig fra friomsorgen og fengslene i region øst, deltok.

Målet med seminaret var blant annet å motivere de ulike enhetene i region øst til å inngå et tettere samarbeid med konfliktrådene.

Deltakerne fikk en presentasjon både av konfliktrådene og eksempler på saker konfliktrådene jobber med. Eksemplene viser at det er stor variasjon med hensyn til både alvorlighetsgrad i sakene og hvem som er parter i sakene de jobber med. Det ble i løpet av dagen gitt flere spennende eksempler på hvordan konfliktrådet kan brukes samt en beskrivelse av hvordan samarbeidet med konfliktrådene og kriminalomsorgen drives allerede i dag. Stortingsmelding nr 37, ”Straff som virker” har et eget kapittel om ofrenes interesser og behov.

Offerperspektivet ligger bak utviklingen av konfliktløsningsmetoder som konfliktråd og restorative justice og er et viktig ledd i arbeidet knyttet til rehabilitering og tilbakeføring. Se for øvrig mer utfyllende referat fra seminaret på konfliktrådets hjemmesider.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk