Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Revidert nasjonalbudsjett – penger til mentorordning

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til kriminalomsorgen med 2 millioner kroner i 2015 for å innføre en mentorordning rettet mot innsatte som antas å være i faresonen for å bli radikalisert.      

– Terrorhandlingene i Paris og København har aktualisert behovet for styrket innsats mot radikalisering og voldelig ekstremisme i fengsel. En mentorordning i kriminalomsorgen skal rette seg mot unge innsatte som er i faresonen for å bli radikalisert, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP). 

De som er i målgruppen vil tilbys mentor, som vil gi regelmessig oppfølging i fengsel, og søkes opprettholdt etter løslatelse. Ordningen er et prøveprosjekt over tre år, og vil deretter bli evaluert. 

Regjeringen foreslår også å bevilge midler til et nytt årsverk ved Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS), med ansvar for å styrke kunnskapen og opplæringen om radikalisering, voldelig ekstremisme, og hva kriminalomsorgen kan gjøre for å forebygge. 

I det reviderte nasjonalbudsjettet blir hovedtallene for norsk økonomi og regjeringens syn på gjennomføringen av den økonomiske politikken oppdatert. Stortinget behandler revidert nasjonalbudsjett og fatter sine vedtak i slutten av juni.

Les mer om revidert nasjonalbudsjett på regjeringens nettsider,

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk